.:: WaDi aL QuRRa' ::.

BISMILLAH... IQRA!.. AFHAM!.. AMAL!... Dunia ini adalah perlembahan yang subur dengan ilmu YANG MAHA KUASA... Jika bukan kita yang mengusahakan dan menuainya... Siapa lagi yang lebih berhak?...

~ Erti Hidup Pada memberi ~

Bismillah...

Alhamdulillah wa syukurlillah, segala puji bagi Allah, tiada tara hikmah dan nikmat, tiada batas anguerah dan pemberian, selawat dan salam pula buat Insan mulia Baginda Muhammad Rasulullah SAW.

Wadi al Qurra' sekalian lama sejuk membeku lantaran tiada kata dan coretan dari tuan punya, 'asif. Namun berbekalkan desakan 'Eidulfitri kian mendekat, dan Ramadhan kian bepergian, rasa bersalah jika di biarkan ia melanjutkan lagi tempoh membeku tanpa kata, jadi ana titipkan sedikit apa yang di kata erti hidup pada memberi.

Tanggal 21 Ogos lepas, Syarikat Motion Dynamics atau lebih mesra untuk sahabat sekalian terutamanya rakan se-Multimedia University adalah satu syarikat yang baru ditubuhkan atas daya usaha sekelompok bekas2 pelajar MMU iaitu Alumni MMU yang terdiri daripada Bekas pelajar MMU Melaka dan juga Cyberjaya yang pada masa mereka di MMU majoritinya terlibat aktif dengan Majlis Perwakilan Pelajar, Institusi Usrah serta kelab2 lain.

Gabungan ini sebelumnya telah pun secara rasmi menyumbang dalam pelbagai bentuk ilmu dan perkongsian kepada pelajar2 baru MMU, samada di kampus Melaka ataupun Cyber, sekarang telah mengorak langkah untuk sama2 memanjangkan jangkauannya sehingga ke peringkat masyarakat luar.

Dan buat pertama kali secara Rasminya Motion Dynamics telah bekerjasama dengan sebuah Masjid di Meru, Klang, telah menaja dan menghulurkan bantuan kepada 46 Warga Emas dari kariah Masjid Nurul Jannah serta 14 orang daripada sebuah Rumah Orang2 Tua dari Kuang. Motion Dynamics juga telah  menyumbang untuk masjlis berbuka Puasa pada malam tersebut.

Majlis diserikan dengan Kehadiran YB Dr Abdul Rani Osman, iaitu Wakil Rakyat Meru. Majlis diharmonikan lagi dengan tazkirah daripada YB sebelum berbuka puasa, solat Isya' berjamaah, solat sunat tarawih, dan juga sekali lagi tazkirah oleh YB Dr Abdul Rani Osman yang bisa membuatkan jamaah sekalian celik matanya. Kisah2 dari YB amat membuka mata, apatah lagi beliau baru sahaja pulang dari Kota suci Baitul Maqdis, jadi kisah panas berkenaan penderitaan umat Islam disana begitu dirasai.

Ana tidak berhasrat untuk memanjangkan coretan ini, namun ana panjangkan dengan sedikit perkongsian gambar, sekali lagi, biar gambar saja yang bercerita :) :-


( Sebahagian AJK sedang menyiapkan tempat, termasuk la zawjati habibati :D, Zaujinya tengah amek gamba la :p )

( gadungan?..pon boleee...)


( Tetamu dari rumah orang2 tua Kuang Mula tiba )


( Ucapan pembukaan dari Presiden Motion Dynamics, Tn Hj. Mohd Zainal Badri Mustafar, aka my brother :p )

( Nazir Masjid Nurul Jannah, YB Dr Abdul Rani Osman, Presiden Motion Dynamics Hj Mohd Zainal Badri Mustafar )

( Pembahagian barangan sumbangan, kami berbaju cokelat tanpa dirancang :D )

( YB mengiringi tetamu jemputan pulang )

p/s ; Malam ni bertolak pulang, harap2 tak la jem sgt...
p/s ; Selamat menunaikan ibadah pada malam2 terakhir Ramadhan & Selamat Menyambut 'Eidulfitri


2 comments:

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)