.:: WaDi aL QuRRa' ::.

BISMILLAH... IQRA!.. AFHAM!.. AMAL!... Dunia ini adalah perlembahan yang subur dengan ilmu YANG MAHA KUASA... Jika bukan kita yang mengusahakan dan menuainya... Siapa lagi yang lebih berhak?...

Sekitar Hari2 Yang Lepas

Bismillah...

Alhamdulillah wa syukurlillah...dengan nikmat dan rahmatnya ana punya kesempatan lagi mengisi ruang2 legar di Wadi al Qurra', panjatkan sebesar besar kesyukuran padaNya kerna masih menigizinkan kita membuat apa yang sedang dibuat. Selawat dan salam buat baginda tercinta, Muhammad Rasulullah.

Ini hanya update sedikit kegiatan ana pada hari2 yang sebelumnya, saja suka2 mahu update, bukan semua, tapi aktiviti yang sempat ana kongsi sajalah, update santai buat mereleasekan tension, tension tang mana pun tak tahu la. Satu entry ni ana campur2 saja ya, buat rugi ruang kalau asing2kan.

Mulanya mahu ana maklumkan pada semua, rumah kami sekarang selalu masak2, sedap, kalau nak rasa boleh la datang, tapi sediakan duit lebih la. Antara tukang masak yang paling sedap masakannya adalah ana sendiri, maaf ya kepada semua, kerana ini blog ana, laman ana, so sukahati ana la nak cakap apa pun...kueng3. Untuk selanjutnya, ana biar saja gambar yang berbicara.

( Ni time bukak puasa...jemput2 )

( Supannyaa Zul...time kasih )

( Masak Lomak Cili Padi Zul Wadiqurra', x cukup bahan sebenarnya tapi setakat nak celen orang nogori tu xde hal laaa...x caya?...cuba dulu...amacam?..sapa yg rasa org nogori kat sini berani sahut cabaran?...:p)

Minggu lepas Institusi Usrah mengadakan Ice Breaking untuk pelajar2 baru, namun namanya telah di tukar, rebranding la katakan...nama barunya Friendship Camp. Alhamdulillah ana sempat turut serta menyibuk. Aktiviti sedikit terbantut hari tu dek kerana hujan, namun dapat di jalankan juga dengan serba sederhana. Checkpoint yang ana jaga masa explorace namanya Hijrah, menarik dan byk pengajarannya walaupun peserta kena bermandi peluh sedikit. Banyak aktiviti lain, namun ana malas pula mahu ulas panjang, lagi ana sertakan gambar mewakili bicara.

( Antara peserta Friendship Camp IU )

( Kiri sekali...Hazwan hensem )

( Awat duk usung kayu tu? )

Minggu lepas juga, sekali lagi diberi kesempatan oleh Allah SWT untuk ana ke Brisu, iaitu kampung Din Pemuda Kahfi, buat apa lagi kalau pergi sana, cari buah la. Alhamdulillah, berkilo2 kami dapat, lumayan hasilnya. Terima kasih pada mana2 yang terlibat. Buat kesekian kali, bicara ana gantikan dengan gambar. Afwan, tidak semua aktiviti dapat dikongsi, malas kut...:D

( Ni namanya Nik Amin...beliau sangat suka memanjat )

( Ni pula namanya Zul Wadiqurra'...beliau telah terpengaruh untuk memanjat sama )

( Mengerjakan rambutan )

( Ini hasilnya...ada bakat jadi penjual buah tak? )

Gambar berikut tiada kene mengena dengan posting :

( Ini kucing kami...Ibunya nama Cat...anaknya nama Ghost, tapi sekarang macam dah tukar nama ja...ibu jadi Lang2, anak jadi Tam2 )

( Ceramah Ustaz Zahazan kat Masjid 'Alami MITC,saje nak eksen...ustaz jadi makmum ana kat masjid aritu... :p...taklif laa tasyrif zul...)

12 comments:

salam..
memperkenalkan.. !!! zul wadikure2 jadi zul monyet panjat pokok mik rambutan.. (smbil tepuk tangan)

yg last itu baru tersentuh, amanah itu bukan kemuliaan atau kebanggaan, tapi ia suatu bebanan, dan beban itu menuntut kesungguhan!!

 

salam..
tam2? tingat mak tam. ehehe..

 

wah...
happynyer tgk...
cambest ja lauk masakan seniri tuh..
erm..

 

to cik santun

wslm wrhmtlh...ambui3...sedapnye bahase...monyet ye...kamu tu ape...labi2?...hehe

ahaa...betul, tapi bagi ana tanggungjawab tu bukan bebanan, cuma amanah berat yg perlu dipikul dengan hati yg ikhlas, bukan hati yg terbeban...insyaAllah...:)

to andi

wslm wrhmtlh...hehe..:)

to pu3 balqis

alhamdulillah...happy...
masakan tu mmg la sodap...tgk la tukang masak dia...nak ke?...:D

 

Salam..

Pleaselah.. I tak mo dengar lagi Tam2 ke,Lang2 ke. Nama Anaknya totap Ghast dan Ibunya Ming2.. I tak suka lah..

Jzk..

 

to Din

salam...

Din...kita kene blajar untuk berubah...ikut waqi' la...hehe

 

banyak aktiviti tu...

 

salam...

ish2x..orang n9 menyahut cabaran...Cuba tgk betul2x gulai 2...ish2x..santan kurang..cili padi kurang..tak pekat pun..hmm.apa lagi yer..semuanya kurang lah..hahahah..mana leh lawan msksn cili padi orang n9 nyer..lalalala

- kak ros upin n ipin -

 

to ijad

byk aktiviti buat menyibukkan diri...

to kak ros upin ipin

tu dia...mai dah orang nOgori menyahut cabaran...setakat sahut jela, nak menang tu mustahil la...haha...

ambui3...byk pulak komen, kan dah cakap mmg kekurangan bahan2 pun, dah la santan tumpah..mmg la kureng pekat..huhu...sedey3...tp cane2 pun ttp sedap menawan qalbu...lalala

 

lama ana x ziarah blog anta..wa pandai memasak ye..jemput ke blog baru ana..kalo nak tau resepi menarik..www.homecupcakes.blogspot.com

 

nak rambutan tu seguni..
xmo bayar,
nak free aje bleh?
=P

 

to fatahiyyah

wah...trima kasih atas jemputan....lepas ni ana buat kek la pulak nampaknya...:D

to miss gaza

boleh2....nak berguni guni pon boleh, syaratnya panjat sindirian berhad la...:p